måndag 16 juli 2012

Sommarblogg

Och vart har nu sommaren tagit vägen?
När man var liten så visste man att på sommaren var det sol och varmt och man kunde åka med badbussen till kananbadet och bada,spela fotbollsturneringar och äta solbullar med mjölk efter köande i bull fållorna.
Och på vintern var det kallt på blev det pulka,kälke,skridsko åkning och man ville aldrig gå in man hade knappt tid med att gå in och äta,föräldrarna fick tjata för att man skulle komma in.
Nu vet man knappt vad det är för årstid längre med detta konstiga väder,hur kan det det komma sig kan vi (smarta) människor ha något med detta att göra?Jag vill har riktig sommar som det var när man var liten och solen sken nästan varje dag.
Vi tittar i våra mobiler på våra väderappar för att kunna se om det verkligen är så dåligt väder som det är,medans miljoner människor i världen svälter,dem skulle säkert vilja ha en mat app om dem nu bara hade en telefon.
Men oftast i länder där folk svälter så är det väldigt varmt och soligt,och sommaren är som vi vill ha den.
Men skulle du vilja byta?Jag tror dem vill byta med dig.
I Sverige behöver ingen vara fattig och gå utan mat och sjukvården är väldigt billig.
Vi är väldigt rika i detta land och många skulle kunna dela med sig i stället för att köpa en massa saker vi inte behöver för att imponera på folk vi inte känner.
Så vi borde dela med oss av våra rikedomar,för lite för oss är mycket för någon annan.
Fred och kärlek till alla utom cancer.

1 kommentar:

  1. Nu blir det jordgubb, hallon och blåbärsfällor ist:)

    SvaraRadera

Nu har hon flyttat in och bott hos oss i 2 veckor. Hon heter Ella är 7 år och är en kortsvansad Golden Retriver. Vår nya familjemedlem är li...